اردوگاه اسرای داعش در مرز سوریه و عراق؛ الهول کانون تولید نسل آینده داعش است

«پایان دادن به مسئله اردوگاه الهول به یک اولویت در منافع ملی عراق تبدیل شده است»

مقام‌های عراقی می‌گویند زنان داعشی در الهول ایدئولوژی افراطی را به کودکان آموزش می‌دهند-AFP

عراق بار دیگر خواستار بسته شدن یک اردوگاه آوارگان در شمال شرق سوریه شد که ده‌ها هزار فرد مشکوک به ارتباط با داعش در آن نگهداری می‌شوند. مقام‌های عراقی می‌گویند که اردوگاه الهول به «سرچشمه تروریسم» و خطری علیه امنیت عراق تبدیل شده است. 

اردوگاه الهول به نام شهری در نزدیکی مرز عراق و سوریه نامگذاری شده است و محل اسكان افرادی است که پس از شکست گروه اسلامگرا و تروریستی داعش در سوریه در مارس ۲۰۱۹، به آنجا منتقل و اسكان داده شدند.  

احمد صحاف، سخنگوی وزارت خارجه عراق، گفت: «پایان دادن به مسئله اردوگاه الهول به یک اولویت در منافع ملی عراق تبدیل شده است.»

او از تمامی کشورهایی که شهروندانشان در الهول‌اند، خواست تا هرچه سریع‌تر آنان را به کشورشان بازگردانند تا این کمپ بسته شود، زیرا به گفته او، اردوگاه الهول «یک مرکز خطرناک برای تجمع‌های داعش» است. 

صحاف این اظهارات را روز دوشنبه در نشستی در بغداد درباره مسئله اردوگاه آوارگان الهول در شمال شرق سوریه ایراد کرد. در این نشست، نماینده سازمان ملل متحد در عراق، اعضای ائتلاف بین‌المللی مبارزه با داعش و سفرای چند کشور حضور داشتند. 

قاسم الاعرجی، مشاور امنیت ملی عراق، در این کنفرانس گفت که عراق طی چند هفته گذشته ۱۳۹۶ خانواده شامل ۵۵۶۹ نفر را از این اردوگاه مسترد کرده است. با این حال، در حال حاضر، ۲۵ هزار عراقی که تقریبا نیمی از ساکنان آنجا را تشکیل می‌دهند، در اردوگاه الهول به سر می‌برند. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

اردوگاه آواردگان الهول محل نگهداری حدود ۵۱ هزار نفر است که بیشتر آنان خانواده‌های داعشی، شامل همسران اعضای داعش و فرزندان آنان و همچنین بیوه‌ها و سایر بستگان اعضای داعش‌‌ و عمدتا عراقی و سوری‌اند.

همچنین حدود هشت هزار زن و کودک از ۶۰ ملیت دیگر نیز در این اردوگاه نگهداری می‌شوند که سرسخت‌ترین حامیان داعش در میان ساکنان اردوگاه به شمار می‌روند. 

مقام‌های عراقی می‌گویند که این ارودگاه باید برچیده شوند زیرا در آنجا مادران ایدئولوژی افراطی داعش را به کودکان آموزش می‌دهند و کارشناسان هشدار داده‌اند که نسل آینده جنگجویان تروریستی و داعشی‌های جدید از این اردوگاه بیرون خواهد آمد. 

جمعیت این کمپ قبلا ۷۳ هزار نفر بود و پس از آنکه هزاران نفر از ساکنان سوری و عراقی اجازه بازگشت به خانه‌هایشان را یافتند، از جمعیت آن کاسته شده است. 

کشورهای غربی که شهروندانشان در سال ۲۰۱۴ برای پیوستن به داعش به سوریه رفته بودند و اکنون در الهول نگهداری می‌شوند، از پذیرفتن اتباع خود سر باز می‌زنند.

علیرغم شکست گروه افراطی و مسلح داعش در سال ۲۰۱۷ در عراق و در سال ۲۰۱۹ در سوریه، سلول‌های خفته داعش کماکان حمله‌های مرگباری را در هر دو کشور انجام می‌دهند. 

در اوایل ماه ژوئن، نیروهای دموکراتیک سوریه تحت حمایت آمریکا و به رهبری کردها اعلام کردند که ۵۰ داعشی عراقی را به بغداد تحویل دادند. این نیروها همچنین گفتند که که ۱۷۰ تبعه عراق را که در کمپ الهول به سر می‌بردند، به عراق بازگرداندند. 

مقام‌های نیروهای کرد در شمال شرق سوریه که در جنگ علیه داعش در سوریه نقش مهمی داشتند، از سال‌ها قبل کشورها را به بازگرداندن اتباع خود از الهول ترغیب می‌کنند. 

هفته گذشته آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، در عربستان سعودی و در ملاقات با وزیران خارجه ائتلاف بین‌المللی مقابله با داعش از اختصاص بودجه جدید ۱۵۰ میلیون دلاری ایالات متحده برای برقراری بیشتر ثبات در عراق و سوریه خبر داده بود. 

قبلا دفتر مبارزه با تروریسم سازمان ملل متحد درباره وضعیت و ادامه نگهداری هزاران کودک در اردوگاه الهول هشدار داده و خواستار بازگرداندن آن‌ها به کشورهای خودشان شده بود. رسانه‌ها در سال‌های گذشته بارها درباره «سرگردان و رها شدن» هزاران کودک در این اردوگاه گزارش دادند و نوشتند که آنان در معرض خطر جذب شدن به داعش قرار دارند.